На Сумщині належно обладнане тільке одне з 7 визначених місць для купання

22.06.2023

На території Сумської області визначені 7 місць для купання, проте лише одне з них обладнане відповідним чином, як розповів речник Головного управління ДСНС у Сумській області Олег Стрілка. Крім того, офіційно на Сумщині купальний сезон не розпочато. 

Пані Лариса любить відпочивати біля водойми. За її словами, заборона купатися не бентежить. Однак додала, що догляд за територією пляжу вважає не достатнім.

“Часто люди приходять з дітками і їм не вистачає піску. Бодай пару машин привезли б сюди й це було б добре. Навчання в школі закінчилось, дітей тут буде багато. Гарну б справу зробило місто для відпочивальників”, – зазначила сумчанка Лариса.

Купальний сезон на Сумщині офіційно не розпочато. Надзвичайники не рекомендують купатися на сумських пляжах.

“Чітко визначених місць для купання, які мають визначати органи місцевого самоврядування, — немає. У нас і по області не краща ситуація. Загалом, на території Сумської області визначені лише 7 місць для купання і тільки одне з цих семи дійсно обладнано відповідним чином. На ньому обстежене дно, а також забезпечено чергування спеціаліста — підготовленої людини, який може виконати функції рятувальника. Цей пляж знаходиться в Охтирці”, – пояснив речник Головного управління з надзвичайних ситуацій у Сумській області Олег Стрілка.

Побутове сміття, бите скло та бляшанки — такого “добра” чимало виявлено під час розчищення водойм, як розповів водолаз Ярослав Богатир.

“З початку 2023 року службою було обстежено та очищено дно у водоймах, загальною площею 12 тисяч 700 метрів квадратних. Це 8 000 на озері Чеха, 4 000 метрів квадратних у парку Кожедуба, центральний пляж, 300 метрів біля Харківського мосту і 100 метрів — на одній з місцевих баз відпочинку”, – зазначив водолаз Сумської рятувальної служби Ярослав Богатир.

Сумські водолази прагнуть зробити водойми безпечнішими, додає Ярослав Богатир, однак застеріг, що неперевірені водойми, крім сміття, можуть бути забруднені ще й вибухонебезпечними предметами.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: