У Шосткинській громаді перейменують дві залізничні зупинки

22.06.2023

Шосткинська міська рада інформує про проведення громадського обговорення у формі електронної консультації з питання перейменування зупиночних пунктів залізниці 31 км та 560 км в рамках дерусифікації інфраструктури залізничного транспорту.

– До виконкому Шосткинської міської ради надійшов лист від виробничого підрозділу Конотопської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Південно – західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», в якому повідомляється, що АТ «Укрзалізниця» проводить роботу щодо дерусифікації інфраструктури залізничного транспорту, зокрема перейменування роздільних пунктів, блок-постів, зупинних пунктів та приведення інфраструктури у відповідність до законодавства України та відомчих нормативних пунктів, – йдеться у повідомленні.

За даними міськради, зараз АТ «Укразалізниця» погоджено перелік пунктів (зупиночний пункт 31 км та зупиночний пункт 560 км), які знаходяться на території Шосткинської громади та потребують зміни назви.

Регіональна філія «Південно-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» пропонує надати цим зупиночним пунктам нові назви:

31 км – зупиночний пункт ріка Десна

560 км – зупиночний пункт Гукове

На виконання вимог Законів України «Про географічні назви», «Про правовий режим воєнного стану», учора, 21 червня, розпочато громадське обговорення. Воно проходить у формі електронної консультації на офіційному вебсайті Шосткинської міської ради: https://shostka-rada.gov.ua

Триватиме обговорення протягом місяця, по 21 липня включно.

Пропозиції щодо перейменування зупиночних пунктів 31 км та 560 км в рамках дерусифікації інфраструктури залізничного транспорту на зупиночний пункт ріка Десна та зупиночний пункт Гукове відповідно, внесені до виконкому Шосткинської міської ради Конотопською дирекцією залізничних перевезень регіональної філії «Південно – західна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Результати громадського обговорення та узагальнені пропозиції (зауваження), отримані під час проведення громадського обговорення, оприлюднять на офіційному вебсайті Шосткинської міської ради.

shostka.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: