Для 22 громад Сумщини придбають шкільні автобуси

22.06.2023

Відбулося засідання обласної комісії з питання готовності закладів освіти Сумської області до організації навчання та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу.

Зокрема, був визначений перелік закладів освіти, у яких буде облаштовано укриття за рахунок коштів державної субвенції на умовах співфінансування місцевими бюджетами. Пріоритет надавався тим закладам, де вже підготували проектно-кошторисну документацію і готові розпочинати роботу по ремонту укриттів.

Окрім цього розглядалось питання облаштування модульних захисних споруд. Варто зазначити, що з держбюжету виділено 72 мільйони гривень субвенції на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти Сумщини.

Також у ході засідання узгодили питання розподілу шкільних автобусів, які будуть придбані для закладів загальної середньої освіти області за рахунок коштів державної субвенції.

Ухвалено рішення, що транспорт буде придбаний для 22 громад Сумщини у відповідності до вимог законодавства.

«Діти Сумщини, попри все, мають отримувати якісну освіту, і у нас залишилось трохи більше ніж два місяці, щоби там, де це можливо, забезпечити офлайн-навчання. Учні з віддалених населених пунктів мають вчасно добиратись на уроки. Сьогодні ми дали старт для початку необхідних робіт і закупівлі транспорту. Вірю, що громади так же динамічно включаться у роботу, і 1 вересня, а також весь подальшій рік у більшості шкіл області буде традиційним – за партами, а не перед моніторами», – зазначив голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: