Сумські лісівники поновили роботу по будівництву лісових доріг

23.06.2023

Лісівники філії “Сумське лісове господарство” щороку проводять значний обсяг робіт по утриманню та будівництву доріг лісогосподарського призначення.

Перше будівництво розпочалось ще у 2008 році. З того часу було збудовано понад 44 км доріг у лісових масивах лісництв філії, повідомили в Північному лісовому офісі.

Лісівники зазначають, що наявність якісних лісових доріг впливає на:

– можливість покращення економічних показників за рахунок скорочення віддалі вивезення лісопродукції;

– можливість використання лісовозної техніки з причепами;

– збільшення середньої завантаженості на рейс та терміну експлуатації лісовозної техніки;

– зменшення виробничої собівартості перевезення та зносу техніки;

– зменшення витрат на запасні частини та ремонтні роботи.

Розвинена дорожня інфраструктура має також велике соціальне та екологічне значення. Лісовими дорогами користуються не лише транспорт філій, а й місцеві жителі. Крім того, поява якісної мережі лісових доріг мала помітний позитивний вплив на розвиток зеленого туризму.

Цього року в планах сумських лісівників побудувати 1 км дороги з твердим покриттям на території Піщанського лісництва. Філія попередньо запаслась матеріалом для висипки, провела планування ділянки згідно з проєктною документацією. А цього тижня вже безпосередньо взялися до висипки дорожнього покриття.

“Війна внесла свої корективи, але ми вирішили поновити роботи по будівництву. План створювали з урахуванням розміщення лісосік, що будуть розроблятись наступного року. Дорога необхідна не лише для оптимізації маршрутів під час лісозаготівельних робіт, а й для проведення робіт, пов’язаних з наступним лісовідновленням. Також вона сприятиме доступу до лісових масивів для проведення заходів з охорони та захисту, а на майбутнє і розвитку рекреації нашого краю”, – говорить директор філії Микола Сороколіт.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: