З початку літа на водоймах Сумщини загинули четверо людей

23.06.2023

Від початку літа 2023 року на водоймах Сумщини загинули четверо людей. Працівники водолазної служби та ДСНС наголошують, що з початком літніх канікул необхідно бути особливо обережними, адже зазвичай кількість летальних випадків у цей період збільшується. 

За словами пані Альони, вона навчилась плавати з восьмирічного віку. У басейні здобувала вміння добре триматися на воді. Наразі у річці почувається спокійно та впевнено, крім того, у разі необхідності може надати допомогу тим, хто її потребує. Передусім, на її думку, потрібно добре плавати і знати правила, яких необхідно дотримуватись під час купання. “По перше треба дивитися на стан водойми в якій людина плаває. Потрібно завжди перевіряти, наскільки чистою є вода, у якій плаває людина. Не запливати далеко. Відчувати, коли ти потребуєш відпочинку, то краще повернутися на берег, відпочити, а потім знову йти плавати”, – розповіла відпочивальниця Альона.

Купальний сезон на Сумщині офіційно не розпочато. Надзвичайники не рекомендують купатися у місцевих водоймах. Втім, якщо проігнорували заборону, слід дотримуватися правил безпеки на воді, зазначив речник управління з надзвичайних ситуацій у Сумській області Олег Стрілка.

“Обов’язково дивіться за своїми дітьми і не залишайте їх без нагляду. В жодному разі не вживайте спиртних напоїв, не купайтесь біля гідротехнічних споруд, не плигайте з мостів і дивіться одне за одним, допомагайте, об’єднуйтесь”, – прокоментував Олег Стрілка.

За словами водолаза Ярослава Богатиря, від початку літа 2023 року на Сумщині зафіксовані чотири випадки, які призвели до загибелі людей на водних об’єктах.

“Працівниками Сумської міської рятувальної водолазної станції були здійснені чотири виїзди за прямим своїм фахом. Те, що ми на чотири виїжджали, а бува місцеві мешканці витягнуть, бува вже спливе, десь пожежні можуть витягти”, – пояснив водолаз 1 класу 3 групи спеціалізації Сумської міської рятувальної служби Ярослав Богатир.

За словами Олега Стрілки, серед семи місць, визначених для купання на Сумщині, тільки одне обладнане належним чином.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: