Голова Сумської ОВА відвідав Середино-Будську громаду, яка щодня потерпає від обстрілів

23.06.2023

Голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх зустрівся з керівництвом та мешканцями Серединобудщини – однієї з найвіддаленіших прикордонних громад області, яка кожного дня потерпає від ворожих обстрілів

У ході зустрічі обговорювались питання безпеки людей, підготовки до нового навчального року, відновлення і захисту критичної та дорожньої інфраструктури, транспортної логістики.

Люди ділились наболілим та пропозиціями щодо розв’язання нагальних проблем, зазначивши, що вперше за чверть століття бачать у себе очільника Сумщини, який особисто розбирається з кожним проблемним питанням.

Одна з першочергових потреб громади – ремонт ділянки дороги державного значення Т-1915 Середино-Буда – Кам’янка.

«Цьогоріч ми принципово змінили підхід до ремонту доріг, зробивши процедуру максимально чіткою та прозорою. Мною видано три розпорядження, згідно яких затверджено перелік пріоритетних доріг місцевого значення, які будуть ремонтуватись у 2023 році, порядок відбору вулиць і доріг комунальної власності, процедуру контролю за якістю робіт та обсягом використаних коштів Дорожнього фонду», – зазначив Володимир Артюх.

Що стосується вищезазначеної дороги, то у цьому році Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області запланований лише ямковий ремонт.

Великою проблемою для місцевих жителів є і відсутність автобусного сполучення. Володимир Артюх доручив розібратись у ситуації і провести роботу з перевізниками.

Голова Сумської ОВА відвідав місцеву школу, яку початку травня ворог «розстріляв» з артилерії, коли там працювали вчителі. У закладі освіти вибиті вікна, пошкоджений дах та перекриття.

Окрім цього у Середино-Буді значні проблеми з мобільним зв’язком, трансляцією українських каналів телебачення та прийомом сигналу українських радіостанцій.

«Середино-Будська громада – приклад стійкості та мужності для всієї Сумщини. Вражений вашою згуртованістю, відвагою, незламністю, щирим бажанням працювати на благо громади і нашої країни. Впевнений, разом нам під силу вирішити більшість проблем громади. Згуртованість та допомога одне одному – це складові нашої незламності і запорука нашої спільної перемоги», – зазначив голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: