“Він для всієї Свеси був “наш Женя”. На Шосткинщині попрощалися з воїном Євгеном Анікушиним

23.06.2023

23 червня у Свесі проводили в останню путь старшого сержанта Євгена Анікушина. Він загинув на Донеччині, захищаючи Україну.

Євген народився і виріс у Свесі, а коли розпочалось повномасштабне вторгнення російських військ, не вагаючись взяв в руки зброю, розповів знайомий Євгена Валентин Лесняк.

“Цей хлопець ріс на моїх очах, був добрим, щирим та відвертим. Але у першу чергу він був справжнім чоловіком, що розумів свою відповідальність, розумів, що головне завдання чоловіка – це захист. У перший день рашистської навали він став на захист своєї країни, не по мобілізації, по волі серця. Щира подяка і низький уклін його батькам, які виростили, виховали такого мужнього, героїчного сина”, – сказав Валентин Лесняк.

У військового залишились батьки, дружина та донька, розповіла свесянка Ніна: “Це наш Женя був, він для всієї Свеси був “наш Женя”. Світла та добра людина, яка ніколи нікому і ні в чому не відмовляла, всім допомогала. У нього залишилися дружина і донька Сонечка, яка його дуже сильно любила і він дуже любив доню”.

Сусідка Євгена Валентина розповіла, що він все життя прожив у їх будинку. Спочатку з батьками, а коли одружився, то переїхав у сусідній під’їзд. Тож сусіди добре знали та поважали військового. “Він користувався повагою, та сам всіх поважав, до всіх добре ставився. Я взагалі нічого поганого про нього не можу сказати, адже він був хорошим хлопцем, як у дитинстві, так і після одруження, коли переїхав до нас. Жив же років 15 у нас у під’їзді”, – розповіла Валентина.

Свеський селищний голова Сергій Киркач сказав, що попрощатись з Євгеном прийшло майже все селище. Люди стали на коліна, щоб провести траурний кортеж. Живий ланцюг розтягнувся від Орлівки до будинку військового.

Євген Анікушин став п’ятим мешканцем Свеської громади, який загинув з початку повномасштабного вторгнення, захищаючи Україну.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: