Двох жителів Кролевця ошукали під час оформлення грошової допомоги

24.06.2023

Днями до поліції звернувся житель Кролевця та повідомив, що став жертвою шахрайства. У соціальній мережі він побачив оголошення «Допомога всім українцям». Тож вирішив перейти за посиланням та оформити грошову допомогу. Виконавши всі умови, які потребував потерпілий ввів дані своєї картки та через деякий час з його власного рахунку зникли кошти в сумі близько 15 000 гривень.

В подібну схему шахраїв потрапила і жінка. В одній з соціальних мереж також знайшла оголошення про допомогу та вирішила спробувати її отримати, але спроба виявилась невдалою. Через деякий час жінці, зателефонували нібито з банку та запропонували допомогти в оформленні даної допомоги. Потерпіла погодилась та надала свою конфіденційну інформацію. Як виявилось, псевдобанкір оформив за короткий проміжок часу картку в іншому банку на імʼя потерпілої та перевів на новий рахунок заощадження кролевчанки.

За даними фактами у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Правоохоронці проводять всі необхідні першочергові дії з метою встановлення зловмисників.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: