На Великописарівщині відновлюють енергопостачання

24.06.2023

Сьогодні ворог вдарив по об’єкту критичної інфраструктури в Великій Писарівці, залишивши без електроенергії майже 8 000 споживачів. Світло зникло в домівках не лише Великописарівської громади, а й сусідніх. А слідом за ним – і мобільний зв”язок. Як тільки стало можливо, на місце події виїхали ремонтники.

Поки ж світла не було, у громаді справлялися власними силами. Як розповів директор лікарні Сергій Драгун, медзаклад під”єднаний до потужного генератора. Одна година роботи потребує два літри пального, а це – 100 грн. Тому вмикають альтернативний варіант електроенергії не постійно, а кожні шість годин.

– Відповідні медпрепарати зберігаються в холодильнику, який тримає холод шість годин, – каже Сергій Миколайович. – Поки працює генератор, медичні працівники заряджають телефони та комп”ютерну техніку. Операційний блок під”єднаний до окремого генератора. Процес налагоджений, адже ми заздалегідь підготовлені до подібних ситуацій і про все подбали раніше.

Наразі місцеві мешканці Великої Писарівки оговтуються від страшного удару, якого завдав ворог. Наразі електропостачання в Великій Писарівці уже відновили.

shans.com.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: