У роменчанина «списали» з картки 100 тисяч гривень під приводом покращення мобільного зв’язку

26.06.2023

До чергової частини Роменського районного відділу поліції з заявою про шахрайство звернувся 53-річний місцевий житель. Чоловік пояснив, що йому зателефонував невідомий та представився працівником одного з операторів мобільного зв’язку. Співрозмовник поцікавився, чи влаштовує заявника якість зв’язку, та відразу запропонував змінити сім-картку, аби зв’язок покращився.

Потерпілий, нічого не підозрюючи, погодився на пропозицію невідомого, бо дійсно останнім часом мав проблеми із зв’язком, тому й виконав всі вказівки псевдооператора. А саме ввів у своєму телефоні певну комбінацію, потім продиктував код з СМС-повідомлення, що надійшло від оператора. Далі невідомий попередив потерпілого про те, що на його телефоні тимчасово зникне зв’язок, бо оператор подасть заявку на заміну сім-карти. Так, роменчанин довірливо почав чекати, але зв’язок так і не відновився.

Коли потерпілий запідозрив щось неладне, то перевірив свої рахунки в банку, де й побачив, що з них в загальному зникло більше 100 000 гривень. І лише тоді чоловік зрозумів, що став жертвою шахраїв.

Наразі у поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та проводять всі необхідні слідчі та оперативно-розшукові заходи, аби встановити афериста.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: