На Сумщині оцінили, як громади опікуються питаннями військових, звільнених зі служби за станом здоров’я

26.06.2023

За словами директора Департаменту соціального захисту населення Людмили Мусіяки, в області було опитано 293 осіб, звільнених за станом здоров’я з військової служби, які потребують у наданні психологічної, матеріальної, гуманітарної та іншої допомоги.

За результатами виявлення потреб територіальними громадами протягом тижня надано 34 послуги: надання соціально-психологічної допомоги, правової допомоги, забезпечення ліками, безкоштовне протезування, фізична реабілітація, проходження МСЕК, санаторно-курортного лікування, консультація з питань пенсійного забезпечення – 3 особи, надання матеріальної допомоги, консультація з питань оформлення пільг, надання гуманітарної допомоги.

«Станом на 23 червня у Сумському районі вирішено 32% з виявлених потреб осіб, звільнених за станом здоров’я з військової служби, в Охтирському – 47%, в Конотопському – 50%, в Роменському – 78% і в Шосткинському районі – 82%», – зазначила директор Департаменту соціального захисту населення Сумської ОВА.

Очільник області подякував головам РВА та громад Шосткинського та Роменського районів, у яких краще вирішуються проблеми осіб, звільнених за станом здоров’я з військової служби військовослужбовців.

Як повідомила Людмила Мусіяка, на жаль, чимало питань звільнених зі служби захисників залишаються невирішеними в області. Так, багато з таких людей сьогодні потребує оздоровлення. І громади отримали рекомендації від ОВА передбачити на це у своїх бюджетах кошти. Станом на сьогодні Лебединська громада є поки що єдиною, яка заклала фінансування в свій бюджет на оздоровлення.

Також ця категорія осіб потребує працевлаштування, забезпечення житлом, поліпшення житлових умов, професійної адаптації тощо.

Володимир Артюх наголосив, що всі громади Сумщини повинні активніше долучатися до вирішення проблем військових, як тих, хто наразі в ЗСУ, так і звільнених від служби через поранення, хвороби тощо.

«Ці люди захищали нас на фронті, тож ми маємо гарантувати їм захист та підтримку в мирному житті», – підкреслив очільник області.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: