Сім’я лебедів, у яку начебто стріляли на водоймі у Клишках, жива

27.06.2023

Як повідомлялося раніше, на своїй сторінці у Фейсбуці шосткинка Альона Нечипоренко повідомила про те, що у селі Клишки Шосткинської громади вбили лебедів, які жили на водоймі багато років.

За її словами, це сталося днями вранці на орендованому ставку:

– Вранці пролунали вистріли на орендованому ставку. Після першого пострілу один із птахів почав сильно кричати, багато людей чули цей душороздираючий крик. Через декілька секунд пролунав ще один постріл, і крик припинився. Двох дорослих лебедів застрелили, а їх троє діток потрапили у сітки, які стоять по всьому ставку, – розповіла вона, звертаючись за допомогою до усіх небайдужих.

Як повідомив мешканець села Клишки, орендар водойми Сергій Кушніренко, сім’я лебедів, про яку йдеться, жива.

– Ці лебеді живуть тут вже років 5-6. Я особисто їх підгодовую. Щоб їх постріляв хтось – це маразм! Щойно плавав туди, де вони гніздяться, двоє дорослих і маленькі птахи на місці, живі й здорові, – розповів він, і для доказу надав відзняте відео. – Є лебеді й на іншому ставку, на Піндюрах, де “дикий став”, там п’ятеро у виводку я бачив… .

Сергій Леонідович розповів, що він пенсіонер, взяв ставок у оренду 10 березня цього року, вигравши тендер, раніше працював тут на колишнього орендаря. Водойму своїм коштом зарибили – запустили близько 1 т малка коропа та 3,5 т карася, платять податки, займаються риборозведенням, аби в подальшому ставок спустити й рибу реалізувати.

Подібну ж дезінформацію нібито про вбивство лебедів вважає “палками в колеса” орендарям з боку місцевих мешканців:

– Люди не хочуть змиритися з тим, що, за законом, не можна займатися браконьєрством. Ми їм заважаємо красти рибу. Постійно ставлять сітки і клишківчани, і вороніжці… Сюди вже разів 5 з початку оренди приїздили представники екологічної інспекції, а також разів 10 поліція. Вони допомагають боротися з браконьєрами, вилучають їхні сітки… Навідуються і з перевірками до мене, оскільки невдоволені місцеві мешканці постійно скаржаться…

Наразі, хоч ставок і взято в оренду для товарного риборозведення, орендар дозволяє місцевим мешканцям ловити рибу на одну вудку, одним гачком. Щодо того, чи дозволяти риболовлю тут іншим, ще поки вирішують.

shostka.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: