Сумська школа №12 виграла у суді справу щодо земельної ділянки біля навчального закладу

27.06.2023

26 червня у Господарському суді Сумської області відбулося засідання стосовно земельної ділянки біля навчального закладу. В результаті, школа №12 виграла справу. Про це у Facebook повідомила директорка школи Ірина Губська.

У коментарі Суспільному Ірина Губська пояснила, що договір оренди земельної ділянки підприємиці Ользі Крамаренко не подовжено і вся площа повернена школі №12.

“Але ми виграли тільки суд першої інстанції. На жаль, якщо протягом десяти днів наші опоненти подадуть на апеляцію, то буде новий суд”, – додала директорка школи.

Ірина Губська зазначила, що на місці вищезгаданої ділянки було б доречно побудувати укриття.

“На цьому місці там не доритий котлован, чагарники. На час воєнного стану для того, щоб діти могли навчатися в очному режимі ми потребуємо укриття. У закладі освіти, де розташована і школа №12 і гімназія №1 — немає найпростішого укриття. Цокольне приміщення є, але воно не визначено, як найпростіше укриття. Під вікнами школи це абсолютно розумне рішення, побудувати не просто укриття, а сховище. Ним би користувалися не тільки школярі, а й мешканці району”, – додала директорка школи №12.

Конфлікт між школою №12 та ФОП Крамаренко стосовно земельної ділянки розпочався у 2009 році. Тоді, за словами директорки закладу, на території школи почали вирубувати дерева, вже влітку було споруджено квітковий павільйон. “Пізніше ми дізналися, що квітковий павільйон — мала архітектурна форма, але на нього було оформлено право власності. Пізніше цей павільйон знесли і на тому місці захотіли побудувати п’ятиповерховий торгівельний центр. Вони зайняли абсолютно всю площу, в договорі оренди було вказано 6 соток, але вони зайняли 10 соток і почалися будівельні роботи”, – розповіла Суспільному Ірина Губська.

За словами директорки школи, працівники навчального закладу та батьки школярів намагалися перешкоджати будівництву: “І вночі чергували, і вулиці перекривали. Взагалі земельна ділянка не мала права вилучатись відповідно до Закону України про освіту. Так сталося, що ініціював цю кампанію народний депутат Сідельник для своєї доньки і зятя. І от фактично ми з зятем Сідельника і судилися.”, – додала директорка.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: