Чому Лисенко покриває прибиральників сміття, які роками не справляються зі своїми обов’язками?

28.06.2023

Депутат Сумської міської ради Ірина Дяденко звернула увагу сумчан на жахливе сміттєзвалище по вулиці Берестовська, яке належно не прибирається відповідними службами, у результаті чого сміття опиняється навіть на тротуарі і смердить на весь двір. Мешканці спостерігають за цим безладом постійно, сплачуючи при цьому за послугу з вивезення відходів. За її словами, аналогічна ситуація з «вічними» сміттєзвалищами і у дворах по вулиці Данила Галицького. Депутат обурюється тим, що при існуванні кількох структур, які мають забезпечувати чистоту і порядок в Сумах, жодна не справляється із обов’язками.

«Суми, 25 червня 2023 року. Дощ.

Сміттєзвалище по вулиці Берестовська (Пушкіна). Вічне. Сміття зайняло тротуар. Бруд і сморід, які цей дощ точно не змиє…

У той час  жителі Сумської МТГ сплачують:

Комунальному підприємству “Чисте місто” за полуги з захоронення сміття на полігоні.

Приватним фірмам “А-Муссон” і “Техкомресурси” за вивезення сміття та прибирання контейнерних майданчиків.

Питання до нас усіх, мої колеги-депутати та службовці Сумської міської ради: яку ще структуру нам потрібно створити, аби споживачі нарешті змогли складувати відходи зручно та культурно, а мешканці мікрорайонів могли жити не на смітнику?!

Завтра понеділок. Нарада при міському голові. Шановний Олександре Івановичу  Олександр Журба Департамент інфраструктури міста Сумської міської ради, прошу вважати ці фото і цей допис офіційним депутатським зверненням.

Прошу прибрати та нарешті навести лад у питанні прибирання контейнерних майданчиків, організації складування рослинних відходів.

Також, прошу взяти до уваги, що аналогічна вічна ситуація з аналогічними вічними сміттєзвалищами по вулиці Данила Галицького напроти будинків №№ 27, 65. І не тільки…» – написала Ірина Дяденко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зрозуміло, що сумчани можуть привести ще десятки прикладів провальної діяльності прибиральників сміття. Та чому мер Олександр Лисенко роками покриває тих, хто не може нормально виконувати свою роботу?

Згадати хоча б  комунальне підприємство “Чисте місто”, що відноситься до структури виконкому міськради. Міський голова добре знає, що стосовно керівника КП Олексія Легкого відкрите кримінальне провадження ще з 2010 року, але все одно взяв його на посаду, додатково оточуючи себе людьми з кримінальним андеграундом. Нагадаємо, раніше ми вже розповідали, як кмітливий управлінець Олексій Легкий проводить тендери, закуповуючи маленький тракторець-газонокосарку майже з 30-% переплатою від ринкової ціни. Лише за рік через систему державних закупівель “Прозоро” КП “Чисте місто” під керівництвом пана Легкого провело тендерів на більш ніж 18,5 мільйонів гривень. Якщо припустити, що “відкати” і тут складали такі ж відсотки, як і з тракторцем, то отримаємо суму збитків майже 5 мільйонів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: