Нардеп Тетяна Скрипка долучилась до відзначення кращих медиків Сумщини

29.06.2023

28 червня у Сумах відбулась церемонія нагородження найкращих представників медичної галузі – вручення відзнаки «Ордена Святого Пантелеймона». Цього року нагороду, яку ще називають «Медичним Оскаром», призначають у двох номінаціях – для військових медиків і для цивільної медицини. До відзначення лікарів Сумщини, які змагалися в обласному етапі конкурсу, долучилась народний депутат Тетяна Скрипка. Парламентарка наголосила на значущості нагородження героїв-медиків в умовах війни і висловила вдячність професіоналам за самовідданий порятунок життів.

«Цілитель і великомученик, що є покровителем лікарів. Святий Пантелеймон, до якого звертаються віряни, захищає від хвороб і дарує душевний спокій. Тому “Орден Святого Пантелеймона” – особлива відзнака для лікарів України. Його отримують найкращі, за високий професіоналізм та добрі серця.

На обласному рівні конкурсу 29 кандидатів змагалися у номінації «Цивільний медик» і 9 – у номінації «Військовий медик». Мала честь нагородити поважних лікарів за їхні досягнення.

На останньому етапі, у столиці, нашу область представлятимуть Євген Сміянов і Марина Білінська. Від щирого серця зичу перемоги нашим янголам у білих халатах та камуфляжі» , – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» – це найвища громадська нагорода, яка має професійно-фахове спрямування, присуджується за значні результати в галузі охорони здоров’я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства.

За словами Тетяни Скрипки, вшанування медиків завжди було справою честі в мирний час, а під час війни надзвичайно важливо проводити такі конкурси, що підкреслюють значення роботи лікарів.

Нагадаємо, нардеп Тетяна Скрипка продовжує опікуватися сумськими медичними закладами, які на сьогодні найбільше потребують допомоги в умовах воєнного часу. Також парламентарка доклала зусиль, аби в Сумському обласному онкологічному диспансері запрацював новий лінійний прискорювач для ефективного лікування різних видів онкологічних захворювань без завдання шкоди здоровим тканинам.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: