Завершення карантину через COVID-19: яка ситуація на Сумщині

30.06.2023

В Україні 1 липня завершиться карантин через пандемію COVID-19, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За інформацією Галини Зайцевої, лікарки-епідеміолога Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб, на Сумщині у червні фіксують зниження рівня захворювання, але випадки COVID-19 все одно є.

“COVID нікуди не подівся, захворювання тривають. Загалом у нас будо шість хвиль захворювання. Остання — хоча було і менше людей, які захворіли, і перебіг був легший — тривала до березня-квітня (2023 року – ред.) і далі захворюваність почала знижуватися. У квітні ми мали 500-600 випадків, а в останні два тижні червня — 42-45 офіційно зареєстрованих. Через те, що перебіг хвороби неважкий, можливо, кількість людей, які захворіли, більша. Це є свідченням того, що сьогодні захворювання не є таким страшним, як раніше”, — сказала Галина Зайцева та додала, що наразі можна вважати COVID-19 звичайною сезонною респіраторною інфекцією.

Також Галина Зайцева зауважила, що збудник SARS-CoV-2 мутує вдвічі швидше, ніж вірус грипу. Нині в Сумській області, за її словами, циркулює варіант “Омікрон”.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: