Мер Сум пасе задніх у рейтингу міських голів України

30.06.2023

Згідно з опитуванням, проведеним групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту, мер Сум Олександр Лисенко користується повною довірою лише 14% місцевих жителів, ще 22% “швидше схвалюють” його діяльність.

Свіже опитування провели серед 16 800 респондентів у 21 місті України. Як стверджують замовники, воно “є одним із найбільш повних зрізів громадської думки в Україні”. Жителям регіонів ставили масу питань щодо оцінки поточної ситуації, перспектив, роботи місцевої влади та самоврядування.

”Нове опитування громадської думки Міжнародного республіканського інституту показало, що переважна більшість населення вірить у краще майбутнє, позитивно оцінює якість послуг, що надаються місцевою владою, і планує залишатися у своїх містах під час війни з Росією та після її завершення”, — констатували в МРІ.

Серед іншого, у мешканців регіонів запитували про схвалення чи не схвалення діяльності мерів.

“На запитання “Наскільки ви схвалюєте чи не схвалюєте діяльність міського голови?” схвально відповіли 36% респондентів-сумчан 8-го поглибленого дослідження у сфері місцевого самоврядування”, віддавши голоси за варіанти “цілком схвалюю” та “швидше схвалюю”.

На першому місці мер Харкова Олег Терехов із 86% (53+33), на другому опинився мер Хмельницького Олександр Семчишин, роботу якого схвалюють 80% мешканців (40+40). Мер Луцька Ігор Поліщук із 71% (22+49) – третій. Найгірше ставлення до міських голів в Ужгороді, Полтаві та Запоріжжі. Як раз над ними Олександр Лисенко.

Нагадаємо, завдяки меру Лисенку аж 14% сумчан зможуть пережити ворожий авіаналіт на місто.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: