На Сумщині активно мобілізовують працівників критичної інфраструктури — журналістка

01.07.2023

Починаючи з квітня, гуманітарна ситуація у прикордонних районах Сумської області помітно погіршилася, найбільше проблем — з електропостачанням. Водночас у регіоні активізувалася мобілізація працівників підприємств саме критичної інфраструктури. Про це пише Громадське радіо.

Про це в ефірі Громадського радіо сказала журналістка та співзасновниця «Кордон. Медіа» Альона Яцина.

«Село Рижівка (Білопільська громада) ще з квітня — без електроенергії. Це пов’язано із тим, що електрики не хочуть туди виїжджати з безпекових міркувань, адже село щодня під обстрілами, хоча там все ще живуть люди. Військові не завжди дають їм (електрикам — ред.) добро на виїзд.

Також приблизно місяць тому була ситуація, коли електриків, які їхали у машині, розстріляли; спочатку сказали, що скинули вибухівку, але потім з’ясувалося, що машину розстріляли росіяни зі стрілецької зброї, коли вона проїжджала вздовж кордону», — розповіла журналістка.

Вона зауважила, що досі не всі електрики мають особистий захист — бронежилети, каски тощо, «або вони їх не зажди вдягають».

«Щодо газу, то те, що ми бачимо, ремонтується досить оперативно. А от з електрикою є проблеми», — підкреслила Альона Яцина.

Мобілізація працівників підприємств

Вона також акцентувала на ще одній проблемі — нестача професійних кадрів на підприємствах критичної інфраструктури області. За даними журналістки, останнім часом працівників таких підприємств почали активно мобілізовувати.

«Приходять на підприємства, роздають повістки й мобілізовують. Працівникам кажуть, що в армії вони потрібніші. Внаслідок цього, є підприємства, в яких критична ситуація з працівниками, бо насправді ніхто не хоче приходити (на роботу — ред.), а потім їздити під обстрілами та ризикувати життям. Є підприємства, які вже не можуть повною мірою виконувати свої функції», — повідомила співрозмовниця Громадського радіо.

Раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв закликав жителів прикордонних районів Сумської області евакуюватися. За його словами, прикордонні населені пункти майже щодня перебувають під обстрілами з артилерії, мінометів, систем залпового вогню. Разом із тим, голова Сумської ОВА Володимир Артюх заявив, що ситуація залишається напруженою, але контрольованою.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: