Нардеп Михайло Ананченко – про результати пленарного тижня у Верховній Раді

01.07.2023

Народний депутат Михайло Ананченко повідомив про результативний пленарний тиждень у парламенті, зокрема, були ухвалені рішення, що посилюють проєвропейський рух України, заданий Президентом, та ратифікують угоди між нашою країною та ЄС. Такі голосування, наголошує політик, законодавчо закріплюють європейський вибір України навіть в умовах воєнного часу.  Також були підтримані важливі й особливо актуальні сьогодні законопроєкти щодо закупівлі техніки для військових, спрощення порядку ввезення гуманітарної допомоги та забезпечення житлом для ВПО.

«Обороноздатність, сильна економіка, рух до ЄС та НАТО, підтримка людей і здобуття перемоги – курс, заданий Президентом Зеленським, упевнено тримаємо в парламенті, ухвалюючи необхідні законопроекти.

Пленарний тиждень був насиченим і результативним. Серед останніх важливих рішень:

9165 – перенаправили кошти з Державного фонду регіонального розвитку на закупівлю техніки для ЗСУ, а це близько 2 мільярдів гривень (в цілому);

8187 — вдосконалили процедуру управління оборонними ресурсами з урахуванням досвіду держав-членів НАТО та ЄС (в цілому);

9111 — спростили порядок ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги (за основу);

9310 — унормували питання забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом для тимчасового проживання (за основу).

Також продовжуємо євроінтеграційний рух – ратифікували Угоди між Україною та ЄС:

щодо участі в програмі ЄС «Єдиний ринок»;

про участь в «Митниці»;

про участь в програмі ЄС для співробітництва у галузі «Fiscalis».

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати, приймати рішення і на законодавчому рівні робити все для наближення перемоги. Слава Україні!» – написав Михайло Ананченко на  своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, підбито підсумки конкурсу щодо площі Незалежності у Сумах, реконструкцію якої ініціював нардеп Михайло Ананченко. Парламентар переконаний, що майдан у центрі має набути нового, сучасного, європейського вигляду і приваблювати сумчан та гостей міста. Народний обранець впевнений, що після Перемоги вдасться реалізувати цей проект.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: