На Сумщині застосовуватимуть нову систему виявлення засобів повітряного нападу

04.07.2023

На Сумщині протягом трьох тижнів випробовують нову систему виявлення засобів повітряного нападу. На неї виділили кошти місцеві громади та підприємці. Про це 4 липня сказав керівник ОВА Володимир Артюх.

“Один із БпЛА, який вчора (3 липня – ред.) був застосований по місту Суми, по ньому теж була застосована зброя нашими військовослужбовцями, добровольцями. Той літак, який потрапив у двоповерхову будівлю, спричинив значно менше шкоди, ніж міг. Будівля зазнала серйозних пошкоджень, але люди всі цілі. Цей безпілотник – його відмінність в тому, що він йде на малих висотах. Рельєф місцевості не завжди дозволяє нашим засобам протиповітряного захисту їх своєчасно виявити. Всі ці три безпілотники, вони зайшли з різних сторін. Один – з боку Ромнів, інший, який в будинок потрапив, зайшов з півдня, а третій зайшов з півночі. Таким тактичним вони намагаються розбалансувати нашу систему протиповітряної оборони. Один з них був підбитий”, — сказав Володимир Артюх.

За його словами, третій тиждень на Сумщині вже відпрацьовується нова виявлення засобів повітряного нападу:

“Ми відпрацьовуємо нову систему регіонального типу, яка буде застосовуватися виключно в Сумській області, щодо своєчасного виявлення засобів повітряного нападу противника. В цьому нам надали допомогу і районні адміністрації, наші підприємці, наші громади дали певний фінансовий ресурс, щоб ми могли її розгорнути. Разом зі Збройними силами ми її виконали, і вже ми маємо певні наслідки. Вже йде третій тиждень її освоєння в нашому регіоні”.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: