Киянин намагався підкупити поліцейських із Роменщини, щоб уникнутути відповідальності за хибний виклик

05.07.2023

Слідчими Роменського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Роменської окружної прокуратури було скеровано до суду кримінальне провадження стосовно 36-річного жителя столиці, який аби уникнути адміністративної відповідальності за завідомо неправдивий виклик спецслужб, запропонував правоохоронцям “вирішити питання” за гроші.

Під час досудового розслідування слідчими було встановлено, що під час патрулювання на планшетний пристрій наряду поліції надійшло повідомлення з лінії 102 про те, що в одному з сіл району сталося незаконне заволодіння легковим автомобілем.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції негайно виїхали на місце події. Та по прибутті з’ясували, що транспорт ніхто не викрадав і він нікуди не зникав. Тому, поліцейські пояснили 36-річному жителю м. Київ, що відносно нього буде складено адміністративний протокол за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб. Нащо чоловік, аби уникнути відповідальності, почав пропонувати працівникам поліції «відкупного».

Правоохоронці попередили порушника про відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але останній продовжив умовляти поліцейських не складати відносно нього протокол.

Так, в результаті стосовно жителя столиці був складений адміністративний протокол за ч.1 ст. 183 “Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб” Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А за пропозицію службовій особі неправомірної вигоди у поліції було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Наразі поліцейські вже завершили досудове розслідування по кримінальному провадженню та скерували обвинувальний акт до суду.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: