Загрози епідемії холери на Сумщині немає — Ірина Троцька

06.07.2023

У Сумській області немає загрози епідемії холери через підрив Каховської ГЕС. Але можливі окремі випадки завезення хвороби на територію Сумщини. Про це сказала медична директорка Центру інфекційних хвороб та дерматології ім. З. І. Красовицького Ірина Троцька.

“З урахуванням тих відомостей, які ми зараз маємо, не відносила б холеру до таких вкрай страшних захворювань. Бо, якщо ми будемо дотримуватись звичайних гігієнічних правил безпеки, то зможемо утриматись від зараження. При своєчасному зверненні, холера не є смертельним захворюванням”, — вважає Ірина Троцька.

За її інформацією, у 2007 році був випадок завезеної холери мешканкою Сумського району з Індії. “Це був перший випадок в Україні в цьому столітті. Ми тоді не допустили розповсюдження хвороби в районі і області. Ще 2011 року було зафіксовано 33 випадки холери у Маріуполі. Поки що випадків холери, пов’язаних з екоцидом на Херсонщині, немає”, — уточнила інфекціоністка.

Холера має три сигнальні ознаки, пояснила пані Ірина:

нормальна температура тіла;

відсутній біль у животі;

пронос, з’являється раніше за блювання.

Щоб попередити ризик захворювання, медикиня радить пити бутильовану або воду з водопровідного крану, слідкувати за якістю морепродуктів, які вживаєте.

За її словами є щеплення від холери. Їх ефективність — від 70 до 90%. Вакцинація рекомендується в тих регіонах, де прогнозуються випадки холери.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: