На Сумщині три громади внесли до Реєстру пошкодженого та знищеного майна менше 50%

06.07.2023

Сумщина серед лідерів в Україні за обсягами ресурсів, заведених в область на відшкодування за програмою єВідновлення. Про це під час наради очільника області Володимира Артюха з головами районів повідомив перший заступник голови Сумської ОВА Тарас Савченко.

За його словами, за даними територіальних громад, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України пошкоджень зазнали 5447 будівель та споруд на території Сумської області, з яких 3991 внесені до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Мешканцями області направлено 625 заяв щодо надання компенсації (58,3 % приватні будинки, 41,7 % квартири), з них 439 взяті в обробку. Прийняті рішення щодо компенсації за пошкоджене майно 111 жителям області на суму 8165,48 тис. гривень.

83 жителі Сумської області отримали компенсацію за пошкоджене майно за допомогою електронної публічної послуги єВідновлення на суму 6,1 млн грн.

«На жаль, залишаються три громади в області, це Тростянецька, Миропільська та Охтирська громади, в яких внесено в до Реєстру пошкодженого та знищеного майна менше 50%», – розповів Тарас Савченко.

Голова Сумської ОВА наголосив на активізації процесу заповнення РСЗМ в цих громадах.

«Я розумію, що в цих громадах чимало пошкоджених об’єктів, але комісії мають активізувати роботу із внесення даних до реєстру. Адже це не просто дані, це можливість жителів громад отримати сьогодні компенсацію від держави за пошкоджене росіянами житло», – підкреслив Володимир Артюх.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: