Депутати від партій “Слуга народу” та “Європейська солідарність” вимагають від мера Лисенка скликати терміново сесію, щоб допомогти постраждалим від удару “Шахедами”

07.07.2023

Сьогодні минає п’ятий день від здійснення жахливої ворожої атаки дронами по центру міста Суми, внаслідок якої був пошкоджений п’ятиповерховий будинок, загинули троє людей і ще 22 сумчан постраждали.  Втім, і досі, незважаючи на воєнний стан і масштаб завданих руйнувань, міська влада на чолі з мером Олександром Лисенком не вирішила питання з наданням матеріальної допомоги потерпілим. За одну мить люди втратили все – житло, речі, документи, гроші – і потребують невідкладної підтримки, щоб впоратися з бідою. Оскільки на цей час міський голова не продемонстрував готовність швидко реагувати на надзвичайну подію і в оперативному порядку вирішувати проблеми людей, депутати змушені брати ситуацію в свої руки, щоб була можливість якнайшвидше допомогти постраждалим. Так, представники партій «Слуга народу» та «Європейська солідарність» вимагаються від мера Лисенка скликати у понеділок, 10 липня,  сесію міськради і ухвалити рішення про виділення допомоги для постраждалих від удару “Шахедами”. Відповідні документи направлені очільнику громади від народних обранців.

«Минуло вже достатньо часу з дня, коли відбулася атака ворожих дронів на місто Суми, проте досі низка ключових питань, пов’язаних з цієї трагедією, не вирішена.

Вимагаємо від очільника міста Олександра Лисенка не чекати до середи, коли має відбутися чергова сесія Сумської міськради, а скликати позачергову на понеділок 10 липня!» – йдеться у повідомленні голови фракції партії «Слуга народу» Артема Кобзара.

З аналогічним зверненням виступив і голова фракції «Європейська солідарність» Вадим Акпєров:

«Вимагаємо від міського голови Сум Олександра Лисенка скликати позачергову сесію Сумської міськради на понеділок 10 липня!

Не можна чекати чергової сесії, коли досі не вирішена низка важливих питань, які виникли після трагічних подій, пов’язаних з атакою ворожих дронів на місто Суми!

Наразі під зверненням підписалось 20 депутатів, ще багато висловили підтримку, та запевнили що прибудуть на сесію в понеділок».

Варто зауважити, що подібне затягування із виділенням постраждалим 3 липня сумчанам матеріальної допомоги викликає чергову хвилю обурення проти мера Олександра Лисенка. Війна триває вже другий рік, і після пережитого бомбардування на Роменській місцева влада мала б прорахувати, як діяти у разі подібної надзвичайної ситуації, щоб люди не залишалися напризволяще невідомо протягом якого часу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: