На фронті загинув 31-річний глухівчанин Олександр Єрмоленко

07.07.2023

Неймовірно гірка втрата знову сколихнула нашу громаду, всю Глухівщину: у запеклій боротьбі з ворогом загинув Олександр Павлович Єрмоленко (15.02.1992 – 05.07.2023), повідомляє Глухівська міська рада.

31-річний глухівчанин є випускником Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, службу ніс у Державній прикордонній службі. Свого часу викладав артилерійську справу для тих, хто підвищував кваліфікацію.

Це був досвідчений кадровий військовий, який володів усіма сучасними знаннями і вміннями. Старший лейтенант Єрмоленко планував свою майбутню кар’єру, тому вступив до магістратури Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут”. Цілеспрямований, розумний, відповідальний, товариський – таким його характеризують побратими.

У Глухові у нього залишилось багато друзів, знайомих по навчанню у ЗОШ №4, вищому професійному училищу і ППК ГНПУ.

Олександр займався біатлоном і кікбоксингом, виступав на змаганнях різного рівня, тому його знає спортивна спільнота України.

Він мав чудову родину, дітей. З дружиною Оленою виховували двох хлопчиків 7-и і 4-х рочків, а два місяці тому у них народилась донечка. Молодий батько, який у цей час був постійно на гарячих ділянках фронту, бачив немовля тільки по відеозв’язку.

У перші дні повномасштабного вторгнення Олександр із побратимами із Житомирського прикордонного загону захищали підступи до Києва. За проявлені сміливість і героїзм нагороджений орденом «За мужність». Останні три місяці протистояв окупантам на Луганщині.

Олександр Єрмоленко був начальником мінометної прикордонної застави, командував групою реагування. Це був грамотний, надійний командир. 5 липня 2023 року загинув від отриманих поранень.

Висловлюємо співчуття родині і близьким героя. Розділяємо біль втрати з його батьками, дружиною, трьома дітьми.

Про дату поховання буде повідомлено пізніше.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: