У Сумах відкрили центр підтримки волонтерів

08.07.2023

У Сумах відкрили центр підтримки волонтерів “235 метрів квадратних”. Про це розповіла голова громадської організації “Простір рівних можливостей” Оксана Мальченко.

Центр створили в рамках проєкту “Підтримка прифронтових волонтерів у Сумах” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В центрі є дві кімнати і кухня. Створювався він, говорить Оксана Мальченко, як універсальний простір для проведення освітніх заходів різного формату.

“Тут є вся необхідна техніка, інфраструктура для того, щоб проводити освітні заходи. Плюс вона доволі велика – ми можемо проводити тут заняття з домедичної допомоги, з тактичної медицини, йоги. З понеділка у нас починається табір денного перебування для діток. Друга кімнатка – вона трохи менша і поки що її умовна назва “Зелена”. Вона буде обладнана для роботи психологів, там буде кіно, там будуть пуфіки”, – розповіла вона.

У графіку заходів, запланованих на липень, передбачені регулярні заняття з домедичної допомоги, клуб документального кіно та клуб настільних розвиваючих ігор.

“Окрім цього, ми плануємо на вересень два базових програми “Молодіжний працівник”, плануємо запустити курс фінансової грамотності для підлітків, і з серпня ми запускаємо навчальний курс сексуальної освіти для молодих людей 14 -25 років”, – розповіла Оксана Мальченко.

Євген Феденко працює директором Сумського обласного центру відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання. Центр до цього працював з волонтерами Оксани Мальченко, планує робити це і надалі.

До цього команда Оксани Мальченко працювала в районах області. Кілька років поспіль вона співпрацювала з центром культури Ямполя, розповіла його директорка Любов Гарбузенко.

“Вони нам дуже допомагають в нашій роботі, у спілкуванні з людьми нашої громади. У нашому центрі культури ми робимо студію звукозапису, яка буде обслуговувати людей північного регіону Сумщини. Це і Середина-Буда, і Дружба, і Ямпіль. Молоді люди можуть реалізувати потреби творчі у нашій спільній студії”, – розповіла вона.

Протягом 10-ти місяців разом працюють у центрі неформальної освіти Тростянця, розповіла його співробітниця Альона Корнієнко.

“Це дійсно крута співпраця, яка дала великий поштовх саме в розвитку молодіжної політики в нашій громаді”, – вважає пані Альона.

Оксана Мальченко вважає що робота з молоддю дуже важлива: “Ті, кому зараз 13, вони вже зараз роблять іноді набагато більше ніж ті, кому 60. І тому я хочу вкладатись в них зараз”.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: