На Сумщині завершилася заборона на вилов раків

08.07.2023

30 червня у переважній більшості регіонів України (за винятком р. Дунай, придунайських озер та водойм дністровського басейну Одещини) закінчилася заборона на лов раків. Отже, від початку липня рибалкам дозволяється лов цих безхребетних з дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства. Зокрема, одній особі за добу можна впіймати 30 раків. При цьому мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам становить 9-11 см (в залежності від водойм). Водночас забороняється ручне збирання раків у темний час доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн. Сучасна несприятлива екологічна ситуація та браконьєрський вилов призвели до зменшення природних запасів раків. Тому звертаємося до рибалок з проханням не забувати про відповідальне ставлення до цих річкових мешканців.

Якщо виявили порушення рибальства, факт браконьєрства чи явище задухи риби – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» Cумського рибоохороного патруля (096) 838-25-70 або (0542) 77-17-15.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: