Бобиренко отримав попередження від НСТУ за образи на адресу телеведучої Мосейчук та Президента України

10.07.2023

Як стало відомо редакції сайту «Сумські дебати», у Національній суспільній телерадіокомпанії України («Суспільне») нещодавно відреагували на скандальну поведінку члена Наглядової ради Віктора Бобиренка. Зокрема, ідеться про зухвалі образи на адресу Президента України Володимира Зеленського, про якого  експерт пише в соцмережах підкреслено зневажливо, зверхньо і виключно негативно. Дісталося і відомій телеведучій каналу «1+1» Наталії Мосейчук, яку Віктор Бобиренко назвав  у Фейсбуці «бидлом».

Нагадаємо,  сталося це після того, як незрозуміла особа, не надавши жодних доказів вкинула в коментарях до чергової публікації Віктора Бобиренка, де той дає поради про реформування… медицини, фейк про те, що начебто Наталія Мосейчук назвала Суми містом бидла. При цьому навіть сама автор фейку пише, що сюжету такого не бачила, а тільки прочитала невідомо де у Твіттері…На такий коментар пан наглядач від громадськості, не довго думаючи, одразу сам обізвав телеведучу бидлом, ще й додав, що вона не працює, а “свистить”, про що свідчать скріни із його аккаунту у Фейсбук.

Телеведуча і телеканал не залишили цей ганебний випад повз уваги  і стали вимагати адекватної реакції від НСТУ на неприйнятні висловлювання Віктора Бобиренка. І, зважаючи на резонанс, там таки зібрали Комітет з питань призначень та винагород посадових осіб Наглядової ради АТ НСТУ і розглянули питання про порушення кодексу поведінки та етики члена Наглядової ради із Сум. Оцінивши ситуацію і негатив, який Бобиренко своїми висловлюваннями автоматично  перекидає на НСТУ, було ухвалено таке рішення:

«За результатами розгляду звернення групи 1+1 медіа Комітет з призначень та винагород посадових осіб Наглядової ради АТ «НСТУ» звертає увагу члена Наглядової ради Віктора Бобиренка необхідність стриманої та неконфронтаційної комунікації у публічному просторі з повагою до гідності до інших осіб». Маючи неприємний приклад, аналогічні поради щодо дотримання норм етики дали й іншим представникам НСТУ. Імовірно, грошове покарання  для порушника також передбачене.

Віктор Бобиренко відзначається постійними різкими висловлюваннями на адресу вищого керівництва держави, вживаючи образливі і принижуючі гідність слова. Наприклад, Президента України Володимира Зеленського він називав «сучим сином», «лошарою», «нарцисом вищого рівня». Також у своїх дописах він розділяв американців за расами і клеймив “білим сміттям”, і це так, на його думку, треба дякувати США за партнерство і підтримку?

До того ж, викликає здивування, що називаючи себе політичним експертом та маючи не останню посаду в НСТУ, Віктор Бобиренко у своїх постах спеціально викривлює, калічить українську мову, замість літературної вживає русизми і суржик. Можливо, це й намагання підлаштуватися під голос народу, але виглядає вкрай примітивно і зневажливо щодо рідної мови.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: