На Сумщині скеровано 5 кримінальних проваджень за фактом незаконного переправлення людей через кордон

11.07.2023

Від початку повномасштабного вторгнення на Сумщині за фактом незаконного переправлення людей через державний кордон до суду скеровано 5 кримінальних проваджень стосовно 10 осіб, повідомив заступник керівника Сумської окружної прокуратури Володимир Кригін.

Одну людину засуджено до обмеження волі на строк до 2 років 10 місяців з конфіскацією майна. Ще одну особу засуджено до 5 років позбавлення волі, з іспитовим строком на 2 роки.

Серед останніх викритих фактів: 30 червня повідомили про підозру 53-річному жителю Сумського району, який, за версією слідства, організував схему ухилення від мобілізації та сприяв незаконному переправленню осіб через державний кордон.

“Вживаються заходи для встановлення всіх обставин та осіб, які сприяли вчиненню даного кримінального правопорушення. А також всіх осіб, які скористалися, так би мовити, “послугами” вказаної особи. Їхнім діям буде надана належна правова оцінка. Як і іншим співробітникам лікарських закладів, інших державних установ, які сприяли у незаконному виготовленні медичної документації”, – зазначив заступник керівника Сумської окружної прокуратури Володимир Кригін. “Маючи зв’язки в лікувальних закладах, допомагав їм оформлювати медичні документи, які дозволяли їм виключатися з військового обліку або отримувати відстрочку та виїжджати за кордон”, – додав помічник начальника центру комплектування з правової роботи Антон Олійник.

Також за словами Володимира Кригіна викрито факт одержання громадянином 5 тисяч доларів США за включення відомостей до інформаційної системи “Шлях”, яка дозволяє виїзд за кордон чоловікам-волонтерам.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: