На Конотопщині поліцейські задокументували факт пропозиції хабара

11.07.2023

Під час несення служби працівники сектору реагування патрульної поліції Конотопського районного відділу поліції зупинили мопед «Viper» без державних номерних знаків, під керуванням 38-річного водія. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння і не мав жодних документів на транспортний засіб, тож правоохоронці розпочали складання відповідних матеріалів.

Задля уникнення відповідальності правопорушник запропонував неправомірну вигоду поліцейським. Незважаючи на відмову та неодноразове попередження про кримінальну відповідальність, чоловік продовжував наполягати на хабарі. Тоді патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу для подальшого документування правопорушення.

За даними фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка, або надання неправомірної вигоди службовій собі». За таку пропозицію водію загрожує покарання у вигляді чималого штрафу або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: