Підготовка до евакуації: кого це стосується у Глухівській громаді

11.07.2023

Очільниця Глухівської громади Надія Вайло звернулася до мешканців Білокопитівського старостинського округу з приводу підготовки до евакуації:

“Учора було оприлюднено рішення Ради оборони Сумщини про підготовку до евакуації. У Глухівській громаді воно стосується жителів Білокопитівського старостинського округу, а саме сіл Заруцьке, Білокопитове та Будівельного, повідомляє Глухівська міська рада.

Деякі українські медіа, не розібравшись, почали говорити про обов’язкову термінову евакуацію. Телеграм-канали на росії взагалі розмістили фейкові новини про примусове вивезення населення. Не дивно, що ця інформація одразу стала обростати у нас надуманими подробицями про «наступ» рашистів чи дату чергового «прориву».

Прошу не панікувати і довіряти виключно офіційній інформації. На сьогодні в області ведеться ПІДГОТОВЧА робота до евакуації. Влада, спираючись на висновки військових, рекомендує виїхати із небезпечної зони через посилення обстрілів і провокації на кордоні ворожих диверсійно-розвідувальних груп, які призводять до загибелі і поранень місцевих. На жаль, жителі прикордоння постійно перебувають у зоні великого ризику.

УВАГА! Мова про авральне чи екстрене вивезення населення не йде. Тим більше примусове чи обов’язкове. Евакуація розпочнеться планово і за згодою кожного жителя. Як повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Артюх на брифінгу, на даний момент уточнюються місця евакуації, вивчається їх готовність прийняти переселенців.

Зараз – етап роз’яснення небезпеки, час виваженого прийняття рішення місцевими жителями, складання списків бажаючих тимчасово евакуюватись. Далі будемо діяти згідно подальших офіційних розпоряджень.

Глухівська міська рада наполегливо просить жителів Білокопитівського старостинського округу виважено обміркувати інформацію і дослухатись до рекомендацій. Підкреслюємо: рішення про евакуацію у більш безпечне місце приймає кожна людина особисто.

Якщо ви згодні тимчасово евакуюватись – поінформуйте старосту Олександра Милку чи повідомте про своє рішення у приймальню за тел. 096 – 789-35-67. Або просто дочекайтесь, коли у вас про це спитають особисто при проведенні опитування. У разі відмови треба буде оформити письмову заяву.

Отже:

не панікуємо

обдумуємо рішення

чекаємо подальшої інформації”.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: