Картини від бійця ЗСУ: сумчанин Євген Олійник продає роботи й збирає на ремонт авто

12.07.2023

У Сумській обласній науковій бібліотеці презентували виставку “Фарби війни” військовослужбовця Збройних Сил України Євгена Олійника. Сам боєць зараз несе службу в місті Білопілля, тому відкриття експозиції відбулося без нього.

Брат чоловіка розповів, що Євген малює з дитинства.

“Була тяга у нього до цього завжди. Він обличчя малює, карикатури, портрети, мультяшних персонажів”, – пояснив брат військового Артем Олійник.

Картини Євген пише і вдома, і під час несення служби, розповіла його мама. Створює їх акриловими фарбами. З початку повномасштабної війни чоловік пішов на фронт – захищати країну.

“Це було його добровільне рішення, з першого дня війни він пішов захищати наше місто, а потім з березня він записався до лав ЗСУ. І як в гарячій точці був, він малював, коли вільна година, напевно, була. Це для мене був такий сюрприз, я не очікувала”, – сказала мама Євгена Олійника Ольга.

Гроші, які зберуть від продажу картин, Євген планує використати для ремонту автомобілів, що допомагають виконувати бойові завдання з захисту країни.

“У нашому холі завжди проводяться виставки картин, це не перша з них. Ми завжди раді тому, що у нас такі творчі люди представляють свої можливості. Сьогоднішня виставка визначна для нас, том що картини представлені сином однієї нашої співробітниці, він військовослужбовець. Всі сумчани зможуть їх подивитися, і не тільки подивитись, а й допомогти нашим Збройним Силам”, – зазначила в. о. директорки Сумської обласної наукової бібліотеки Валентина Кальченко.

В холі бібліотеки переглянути картини можна буде впродовж тижня. Після цього їх експонуватимуть в МЦ “Романтика” до 23 липня.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: