На Сумщині за сприяння ЮНІСЕФ з’явиться міжсекторальний центр для допомоги дітям

12.07.2023

Створення Центру захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус), відбувається у рамках підписаного Меморандуму про порозуміння між Сумською ОВА та Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров”я».

Особливості реалізації проекту «Впровадження моделі Барнахуса для захисту дітей, постраждалих від насильства», який здійснюється за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), організаційні та юридичні моменти формування структури, рекрутинг фахівців та алгоритм налагодження взаємодії між усіма учасниками обговорили під час наради у заступника голови Сумської ОВА Олени Бойко.

Установа працюватиме стаціонарно. Планується, що утвориться вона, як відділення Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, який підпорядкований службі у справах дітей Сумської ОВА. У штаті передбачено посаду координатора, соціального працівника, психолога. У складі мультидисциплінарної групи вони разом із представниками поліції, прокуратури, медпрацівниками будуватимуть роботу з дітьми за моделлю Барнахуса.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: