На Охтирщині чоловік обікрав товариша, знявши кошти в банкоматі без картки

12.07.2023

Слідчими Охтирського районного відділу поліції скеровано до суду обвинувальний акт відносно 38-річного чоловіка, що обікрав свого знайомого.

У ході досудового розслідування було встановлено, що на початку червня цього року зловмисник перебував у гостях у свого знайомого, де під час спілкування дізнався, що останньому на банківську картку надійшло зарахування. У цей час зловмисник вирішив скористатися слушним моментом та заволодіти грошима товариша. Зловмисник з блокноту, що лежав на столі вдома у потерпілого, дізнався пін-код банківської карти останнього. Однак знайти саму карту зловмисник не зміг, але згадавши, що однією із функцій банкомату є зняття без картки, останній не зупинився та продовжив реалізовувати свій злочинний задум.

Скориставшись, тим, що потерпілий займався своїми справами, підозрюваний взяв його мобільний телефон та покинув квартиру. Після цього через банкомат використовуючи послугу «зняття грошових коштів без картки» та підтвердивши проведення фінансової операції за допомогою мобільного телефону потерпілого викрав більше 1000 гривень. Після отримання грошей, які зловмисник в подальшому витратив на власні потреби та для того, щоб приховати крадіжку, зловмисник непомітно повернув мобільний телефон до квартири товариша.

На даний час слідчі вже завершили досудове розслідування та зловмиснику за ч. 4 ст. 185 (крадіжка вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України доведеться постати перед судом.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: