На Сумщині відремонтовано аварійним та дрібним ремонтом 321 км державних доріг та 102 км місцевих доріг

12.07.2023

Планом ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення у Сумській області у 2023 році передбачено проведення дрібного та аварійного ремонту на 358 км. Також за рахунок субвенції з державного бюджету планується проведення аварійного ремонту на місцевих дорогах: 55 км – суцільними ділянками та 280 км – дрібним ремонтом.

Наразі в Сумській області відремонтовано 321 км автомобільних доріг загального користування державного значення, за останній тиждень – 25 км. Якщо говорити про місцеві дороги, то суцільними ділянками відремонтовано 17 км автомобільних доріг місцевого значення, у тому числі за останній тиждень – 5 км, дрібним ремонтом відремонтовано 102 км, у тому числі за останній тиждень 28 км.

Відповідно до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», до 20% коштів субвенції можуть спрямовуватися на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Задля визначення обсягів фінансування та переліку об’єктів, що підлягають ремонту розпорядженням голови Сумської ОВА від 26.06.2023 №272-ОД утворено відповідну комісію. До складу комісії увійшли представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутати Сумської обласної ради, громадських організацій.

Робота комісії дозволить забезпечити прозорість формування планів ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Сумської області забезпечить, ефективне використання бюджетних коштів.

Головам територіальних громад доручено у термін до 14 липня надати на розгляд комісії проектно-кошторисну документацію та інформаційні матеріали щодо проведення ремонту вулиць доріг комунальної власності у населених пунктах.

Крім того, з метою ефективного використання коштів субвенції з державного бюджету, розпорядженням голови Сумської ОВА від 13.06.2023 №241-ОД утворено робочу групу з питання дослідження використання бюджетних коштів на здійснення робіт з будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та затверджено її склад.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: