Один день із життя соцпрацівниці: як на Глухівщині доглядають за талановитою жінкою

12.07.2023

Нині кожен з нас виконує обов’язок перед Україною на своєму місці. Соціальні працівники, на яких припало велике навантаження, не виняток. Одна з них – Наталія Колесник, яка не лишає без уваги свою підопічну Віру Петрівну Чернову, мешканку села Перемога.

Жінка знаходиться на обліку у відділенні соціальних послуг за місцем проживання Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради. Соцпрацівниця відвідує Віру Петрівну 2 рази на тиждень та надає соціальну послугу догляд вдома.

Народилася Віра Петрівна у простій сім’ї. Дитинство було нелегким. Віра Петрівна має уроджену ваду серця та ревматизм ніг. Пізно почала ходити, але рідні приклали всіх зусиль, щоб донька не була чимось обділена. З 16 років почала працювати у колгоспі, де пропрацювала 29 років. Має доньку, яка проживає у м.Харкові та онуку, яка на даний час живе у Німеччині. Попри велику відстань рідні підтримують, шанують, допомагають, забезпечують всім необхідним. Захоплюватися вишивкою Віра Петрівна почала з дитинства. Вишиває хрестиком, бісером ікони, картини, серветки, рушники, блузи. Віра Петрівна знає багато пісень, а від батька передався мелодійний голос. Вона говорить, що пісня розвиває розумові здібності та покращує пам’ять. Коли навіюють сумні спогади – співає. Пісні та вишивки дають стимул до життя. Часто згадує улюблені пісні мами й тата – це для неї світлі спогади. Віра Петрівна згадує, що чоловік, з яким вона прожила 40 років, дуже любив, коли вона для нього співала. Чоловік для неї був опорою та підтримкою, вони завжди були разом і працювали, і відпочивали. Чоловік пішов з життя 9 років тому, з тих пір вона проживає одна.

Наталія Колесник каже: «Попри всі труднощі, які випали на долю Віри Петрівни, вона оптиміст. Добра, працелюбна, з відкритою душею та великим добрим серцем. Її позитивний настрій та віра в краще надихає не здаватися в будь-яких життєвих випробуваннях та йти вперед».

hlukhiv.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: