На Сумщині у 24 громадах взагалі відсутня система оповіщення

13.07.2023

У Сумській обласній військовій адміністрації відбулась нарада з питань організації системи оповіщення та функціонування місцевих автоматизованих систем оповіщення.

Цьогоріч кошти, майже 2 млн грн, на модернізацію системи оповіщення були виділені Сумським, Охтирським, Роменським та Шосткинським районами області. У 24 громадах система оповіщення взагалі відсутня.

«Сотні тисяч людей залишаються без оповіщення. У багатьох прикордонних громадах нестабільний мобільний зв’язок та інтернет і люди взагалі не мають можливості дізнатись про загрози. Так не має бути і кожний керівник на місцях несе особисту відповідальність за те, щоби система оповіщення була дієвою», – зазначив голова ОВА Володимир Артюх.

Він підкреслив, що заходи по захисту населення –пріоритетний напрямок роботи кожного керівника. Це стосується не тільки системи оповіщення, а й облаштування укриттів, забезпечення людей засобами індивідуального захисту тощо.

«Ворожа зброя руйнує населені пункти і вбиває наших людей. І кожний з нас має захистити свою громаду, бути готовими до можливих викликів. Оперативне оповіщення про загрози – це реальний інструмент захисту населення. І маємо докласти максимум зусиль, щоби він був ефективним», – резюмував Володимир Артюх.

Голова Сумської ОВА доручив керівникам районних військових адміністрацій посилити роботу по адаптації локальних систем оповіщення до вимог воєнного часу, задіявши всі можливі джерела інформування населення з метою підвищення ефективності оповіщення про небезпеку.

Головам громад рекомендовано: розробити проєкти проведення реконструкції (будівництва) місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення (там де вони відсутні) та встановити додаткові пристрої для оповіщення, задіяти радіо та телепередавачі для своєчасного оповіщення людей.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: