Евакуація з прикордоння Сумщини відбуватиметься в межах районів

13.07.2023

Евакуація з п’ятикілометрової прикордонної зони Сумської області буде регіональною та відбуватиметься в межах районів.

Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, передає Укрінформ.

«Зараз – підготовчий етап до евакуації. Йде активна робота, виїжджають керівники районів, громади зустрічаються, щоб чітко спланувати графік, хто куди виїжджає. Це евакуація регіонального плану, люди не залишатимуть Сумську область, евакуйовуватимуться в межах своїх районів», – сказав посадовець.

Він зауважив, що в декількох громадах п’ятикілометрової зони мешканці перемістяться у той самий населений пункт, але далі від лінії зіткнення.

«У п’ятикілометровій зоні – 110 населених пунктів, в яких проживає трохи менш як 20 тисяч людей. Точна кількість тих, хто евакуюється, стане відомою пізніше. Наразі проходить опитування, люди можуть написати письмову відмову від евакуації. Після цього будуть складені закриті графіки, коли і в який час це відбуватиметься», – додав Артюхов.

Він наголосив, що діти мають бути евакуйовані з п’ятикілометрової зони з одним з батьків, з довіреними людьми або службами, які займаються дітьми.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: