Нардеп Михайло Ананченко прокоментував голосування Верховної Ради щодо легалізації медичного канабісу

14.07.2023

Народний депутат Михайло Ананченко прокоментував ряд важливих рішень, які були прийняті Верховною Радою України цього пленарного тижня. Зокрема, політик пояснив необхідність законодавчого врегулювання обігу канабісу в медичних цілях.  Мета документу — забезпечити доступ громадян до лікування важких хвороб, зокрема, онкозахворювань та посттравматичного стресового розладу, отриманого внаслідок війни. Йдеться винятково про лікарські засоби, виготовлені на основі канабісу для лікування людей, які переживають хронічний біль. За словами народного обранця,  передбачено посилення контролю з боку Нацполіції для погодження видачі ліцензій на культивування та використання рослин.

«Продуктивний парламентський день та чергові надважливі рішення!

Найважливіше – у першому читанні ухвалили проект закону щодо легалізації медичного канабісу. Це важливий крок для позбавлення від болю поранених захисників України та тяжкохворих пацієнтів (#7457)!

Крім того:

передбачили створення Державного реєстру санкцій із наданням публічного доступу до інформації про всіх, до кого застосовано персональні санкції (#8392)

врегулювали застосування дронів у правоохоронній діяльності (#8185)

передбачили віднесення військовослужбовців із пораненням, контузіями, каліцтвом до категорії осіб із інвалідністю внаслідок війни (#9110)

усунули законодавчу прогалину у використанні державними закладами вищої освіти майна, яке є культурною спадщиною, аби не допустити його знищення та продаж (#9415).

Працюємо далі заради Перемоги та підтримки людей!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, народний депутат продовжує підтримувати Збройні сили України, забезпечуючи автівками та необхідним обладнанням. Нещодавно Михайло Ананченко передав партію техніки для бійців на Запорізькому напрямку.  Захисники  із військової частини А4674 отримали радіостанції, генератори, польові душі, акумулятори та планшети.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: