Гуманітарна місія «Проліска» пропонує допомогу у відновленні громад Сумщини

14.07.2023

З цього приводу у Сумській обласній раді відбулася зустріч керівництва Сумщини та представників Гуманітарної місії «Проліска», яка працює за підтримки UNHCR Ukraine – Агентство ООН у справах біженців в Україні, з очільниками територіальних громад регіону.

Координатор проєкту Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Олена Небеська розповіла, що на Сумщині проєкт працює з 2022 року. Допомога надається у різних напрямках. Це соціальний супровід для найбільш вразливих категорій, що постраждали від бойових дій; надання соціального транспорту громадам; евакуація мирного населення з зони бойових дій; консультування з психологічних, юридичних, соціальних питань; надання будівельних матеріалів для ремонту житла; облаштування місць компактного перебування населення та найпростіших укриттів тощо. Вона звернулася до керівників територіальних громад Сумщини, аби вони були більш активними, подавали заявки за необхідними їм напрямками.

Олена Небеська навела приклад термінової допомоги під час обстрілу Краснопільщини 11 липня та розповіла про консультації щодо дій під час евакуації з «п’ятикілометрової зони», можливостей проживання у місцях компактного поселення та отримання статусу внутрішньо переміщеної особи.

Також вона представила новопризначеного начальника гуманітарного центру в Сумській області Гуманітарної місії «Проліска» Олександра Шевченка.

Під час наради відбулося досить активне онлайн спілкування з представниками громад. Вони озвучували свої проблеми, потреби, дякували місії за всебічну і своєчасну допомогу.

Віктор Федорченко подякував Олені Небеській за конкретний діалог, важливу роботу Гуманітарної місії «Проліска» щодо відновлення постраждалих від бойових дій регіонів області, і передав список найнеобхідніших потреб на сьогодні. Вони, в першу чергу, стосуються закладів соціальної сфери, лікарень.

Гаряча лінія Гуманітарної місії «Проліска» 0961826484, 0506130490.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: