На Сумщині вилучили 1,5 тонни спирту та алкогольних напоїв, понад пів мільйона грн та зброю

14.07.2023

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури припинено діяльність групи осіб, які займались незаконним обігом підакцизних товарів (ч. 3 ст. 204 КК України).

За даними слідства, мешканці міст Суми, Конотоп та Конотопського району організували збут незаконно виготовленого спирту етилового та підпільне виготовлення лікеро-горілчаних виробів (горілки, коньяку та бренді) із використанням хімічних домішок, які можуть становити загрозу для здоров’я людей.

Під час санкціонованих обшуків 14 липня 2023 року правоохоронці виявили та вилучили більше 1 тонни незаконно виготовленого спирту етилового сумнівної якості, 60 літрів хімічних смакових добавок, майже пів тони контрафактних алкогольних напоїв та грошові кошти в загальній сумі 526 тис. грн, отримані від незаконного збуту підакцизних товарів, а також ручний кулемет, автомат і набої до них, які особи незаконно зберігали за місцем проживання.

На даний час вилучена продукція передана для проведення експертних досліджень, після чого буде прийнято рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинної схеми.

Незаконний обіг підакцизних товарів припинено слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області та працівниками Управління внутрішньої безпеки в Сумській області у взаємодії з 5 прикордонним загоном (м. Суми) під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: