Конотопчанин втретє став чемпіоном Європи

16.07.2023

Артур Фельфнер прибув в Еспоо (Фінляндія) в статусі лідера європейського сезонного рейтингу U23 з результатом 82,24, що приніс йому в Хожуві срібло.

Як повідомила «Жорстка атлетика», у Фінляндії Артур у першій спробі показав результат 79,42, друга – була невдалою. А в третій українець відправив спис на 82,32 і поліпшив свій же кращий результат сезону в Європі серед молоді. У четвертій і п’ятій спробах Фельфнер не перевершив це досягнення – 78,87 та 82,07. Але в шостій блискуче відправив списа на 83,04 – вдруге за вечір оновив топ-результат сезону в Європі та переміг на чемпіонаті Європи.

Нікому з конкурентів не вдалося метнути за 80 метрів. Срібло у фіна Laine Topias (79,77), бронзу здобув італієць Fina Michele (77,23).

В активі Артура це третє золото континентальних першостей – до цього спортсмен вигравав ЧЄ U22 у 2021 та 2022 роках. Особистий рекорд метальника списа – 84,32.

Після виступу український чемпіон поділився з European Athletics: «Цей стадіон просто неймовірний, і сьогодні тут була надзвичайна атмосфера. Я дуже близько підійшов до свого особистого рекорду, тому я вірю, що зможу покращити результат цього сезону. Перший кидок завжди найлегший – це просто для техніки і для мого тренера. У наступних спробах я додав більше швидкості і сили».

shans.com.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: