Білопільська громада попрощалася із захисником Михайлом Заїкою

16.07.2023

16 липня жителі Білопільської громади прощалися зі своїм земляком Михайлом Михайловичем Заїкою.

Герой загинув 10 липня під час виконання бойового завдання на одному з найгарячіших — Луганському — напрямку спротиву повномасштабній російській агресії проти України. Захиснику було 37 років.

Нещодавно в домі Михайла панувала безмежна радість – святкували народження нової сім’ї, а сьогодні тут сум та скорбота… Молодий хлопець любив життя і багато хотів встигнути, проте занадто рано війна обірвала його молоде життя, не давши здійснитись мріям. Для рідних він назавжди залишиться просто дитиною, братом, батьком, а для молодої дружини – коханим, якого втратили на жорстокій війні.

Михайло Заїка народився 17 січня 1986 року у м. Білопілля. Навчався у Білопільській загальноосвітній школі № 3. Потім здобув фах столяра у Білопільському професійно-технічному училищі №5.

Працював у Білопільській філії ДП «Сумський облавтодор».

Проходив службу в лавах Збройних сил України, захищав суверенітет та територіальну цілісність України на сході під час антитерористичної операції у 2014 році.

Під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, маючи бойовий досвід, Михайло не міг сидіти вдома. Був одним з тих добровольців, хто не ховаючись, приєднався до лав ЗСУ аби чинити спротив ворогу.

10 липня 2023 року, відстоюючи та захищаючи наше з вами безпечне життя, Михайло віддав своє.

Без найдорожчої людини залишились дружина, син, мама, сестра.

Віддати останню шану Герою із жовто-блакитними прапорами, квітами та вінками з жалобними стрічками прийшли рідні, друзі, представники влади та жителі громади. Проводжали воїна живим коридором.

Молитовне прощання, траурна церемонія зі смутком і болем та з усіма військовими почестями відбулася вдома на місцевому кладовищі. Після виконання Гімну України синьо-жовтий стяг, знятий з домовини, передали родині померлого Героя.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: