Діти загиблих захисників із Сумщини вирушили на відпочинок до США

17.07.2023

Перша група дітей 16 липня вже вирушила у подорож до міста Камінг штату Джорджия США, де вони проведуть три тижні. Це стало можливим завдяки співпраці Сумської обласної військової адміністрації та організації NGO «Together ministry» США.

Відповідний Меморандум був підписаний головою Сумської ОДА – начальником Сумської ОВА Володимир Артюхом та засновником NGO «Together ministry» Петром Дудником у квітні цього року.

Також в організації відпочинку допомогу надають Сумська Християнська Церква у партнерстві з ГО «Всеукраїнський СОБОР».

17 дітей з Сум, Шостки, Ромнів, батьки яких загинули, захищаючи незалежність України, будуть відпочивати та набиратись сил у сім’ях американців українського походження.

Програма відпочинку насичена різними активностями: екскурсії в музеї, зоопарки, відвідування парків розваг. Наші діти також матимуть змогу взяти участь у святі Першого дзвоника в американській школі. І це далеко не вичерпний перелік всього, що заплановано на період перебування дітей у США.

«Бачити ваші усміхнені обличчя – найбільше щастя. Попри все, у вас має бути дитинство, наповнене радісними митями, новими знайомствами, позитивними враженнями. Найближчі три тижні для вас будуть саме такими. Дякую нашим партнерам, які надають можливість дітям Сумщини змінити воєнні будні на дитяче життя, партнерам, які підтримують Сумську область та Україну! Гарної дороги та відпочинку! Перемога буде за нами!», – сказав Володимир Артюх, проводжаючи дітей у дорогу.

Відпочинкова кампанія в області триває. Окрім США, діти з Сумщини оздоровлюватимуться та відпочиватимуть у таборах карпатського регіону, в Польщі, Німеччині тощо.

У разі виникнення додаткових питань щодо відпочинку дітей, жителі Сумщини можуть звертатися до обласного Департаменту соціального захисту населення, де їм нададуть відповідні консультації.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: