У жінки з Лебединщини, яка хотіла оформити допомогу міжнародної організації, списали 80 тисяч гривень

17.07.2023

Вчора через власну необережність і довірливість постраждали від невідомих аферистів двоє мешканців Сумського та Шосткинського районів.

До поліції звернулася 61-річна жителька села Будилка, що на Лебединщині і повідомила, що потрапила на гачок до шахраїв. Як виявилося, заявниця у одній із соціальних мереж знайшла оголошення про матеріальну допомогу від міжнародної організації. В надії отримати грошову допомогу у кілька тисяч гривень, жінка ввела логін та пароль до свого особистого кабінету клієнта банку, після чого з двох її з карток було списано гроші на загальну суму 80 000 гривень.

У Шосткинському районі вчора вдень жінка розмістила інформацію на платформі онлайн-оголошень про продаж автозапчастин. Буквально вже за хвилину їй у месенджер написав невідомий чоловік, який зацікавився оголошенням. У ході бесіди потенційний покупець попрохав сформувати йому посилку, після чого в ході переписки надіслав повідомлення, в якому містилось посилання, де заявниця залишила номер своєї банківської карти, дату її випуску, CVV код та підтвердила реєстрацію картки на сайті, що «скинув» невідомий. Вже за кілька хвилин з двох банківських карток заявниці були списані гроші у сумі 47 000 гривень. Чоловік, який дуже хотів придбати автозапчастини на зв’язок з жінкою більше не виходив.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: