Завдяки нардепу Тетяні Скрипці діти із Сум відпочинуть у Карпатах

17.07.2023

Народний депутат Тетяна Скрипка активно займається організацією літнього відпочинку дітей із Сумщини в умовах воєнного часу. Оскільки оздоровчі табори в області не працюють зі зрозумілих причин, є потреба у пошуку інших безпечних та комфортних місць для того, аби діти могли поліпшити своє здоров’я та набратися сил перед новим навчальним роком. Раніше парламентарці вдалося домовитися про відпочинок маленьких українців у дружній Польщі, а сьогодні стало відомо, що талановиті діти із Сум, які займаються у танцювальному колективі “Артес”, за сприяння народної обраниці вирушать відновлюватися і черпати енергію природи у Карпати.

Високо у горах, там, де річки кришталеві, а смереки дістають верхівками хмар, відпочиватимуть сумські діти.

«Окрім Польщі і Словаччини, цього року маленькі сумчани рушать до Верховини. Там з початку серпня розпочнеться їх оздоровлення.

Перша зміна – танцювальна, дихати гірським повітрям, тренуватися серед луків, аби потім з новими силами закохувати українців у сучасне танцювальна мистецтво, поїдуть незламні артесівці Dance Centre Artes. Усю зиму, попри сирени і відключення світла, колектив готував нові номери, гуртувався, мріяв, жив творчістю. Я знаю, яких зусиль дітей, батьків, викладачів це коштувало. Тож тепер – заслужений відпочинок.

Такий відпочинок в оновленому таборі, із 5-разовим харчуванням, екскурсіями, походами і новими знайомствами можливий завдяки підтримці угорських друзів, місцевої команди Красноїлля та Фонд Чисті Серцем.

Пишаюся знайомством з вами! За вашої допомоги щонайменше 40 дітей абсолютно безкоштовно відпочинуть у рідних Карпатах. Для Сумщини, яка потерпає від обстрілів, це надважливо.

Літо – час для дитячого відпочинку, аби так і було, працюємо усі разом!» – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, у результаті успішних перемовин народного депутата з польськими колегами діти із Сумщини також відпочинуть в  мальовничому місті Зелена Гура, що в Любуському воєводстві.  За словами Тетяни Скрипки, сьогодні необхідно зробити все можливе, аби дарувати дітям  моменти радості.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: