Чому Лисенко замість нормального ремонту проспекту Лушпи, міняє там бордюри?

17.07.2023

Поки в Україні йде війна, люди збирають кошти на дрони та автомобілі для Збройних Сил України, в Сумах затіяли міняти бордюри!..

Мулого тижня сумчани помітили, як на проспекті Лушпи розпочався ремонт. Роблять оперативно – от тільки трохи не те, на що очікували люди. 

Найбільша проблема проспекту Лушпи в плані транспортних комунікацій – це головна дорога, яка має досить плачевний вигляд. Ремонтувати її потрібно було вже давно. Але наразі дорожники роблять не капітальний ремонт головної дороги, а міняють там бордюри (біля торгівельного центру “Лавина”), а також ремонтують дорожній карман, який взагалі практично не експлуатується ні пішоходами, ні автомобілістами, а ще латають ями.

Тому сумчани і задають питання: А навіщо такий ремонт робити, невже більше нікуди дівати кошти міського бюджету, як на заміну бордюр, які, до речі, мають нормальний стан і вигляд? При тому, що на ремонт тільки проспекту Лушпи виділили понад 14 мільйонів гривень.

Експерти говорять, що таке завдання для дорожників міг сформувати особисто міський голова. Пов’язане воно може бути з тим, що на бордюрах набагато складніше відмоніторити фінансові потоки, а значить є можливість украсти значну частину виділених на ремонт коштів.

Погодьтеся, зазвичай уся увага і громадськості, і технічних служб та й правоохоронців під час ремонту дороги прикута до стану дорожнього полотна, а не до бордюрів, адже, по великому рахунку, дорога без бордюрів може існувати, а от без дорожнього покриття – ні. Ну так думають нормальні люди, а от наш найефективніший та найчесніший мер, думає, схоже, по-іншому. Тому і ремонтують нормально там не дорожнє полотно (роблять тільки ямковий ремонт), а бордюри! Без бордюр же в Сумах ніяк!?..

Нагадаємо, нещодавно сумчанка звернулася до сумського міського голови Олександра Лисенка з великим проханням попермонтувати укриття без відкатів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: