Глухівський ліцей отримав нову керівницю

18.07.2023

Очолювати елітний заклад, у якому навчаються окремі класи кадетів та панянок, буде Валентина Стрельцова, яка працює тут вже майже чверть століття. До призначення в. о. директора ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Валентина Володимирівна обіймала посаду заступника директора.

Як повідомили в департаменті освіти, колишня директорка Ірина Терещенко пішла з роботи за власним бажанням і переїхала до Києва. Керівництво освіти Сумщини вважає, що новопризначена очільниця – ідеальна кандидатура на місце, що звільнилося. Тим більше, що під час війни конкурси на заміщення вакантних посад не проводяться, а зараз відбувається активна підготовка до нового навчального року.

Зі слів нової очільниці, наразі її першочергові завдання – вирішити питання щодо формату навчального процесу. Директор департаменту Вікторія Гробова пропонує змішану форму, але ще невідомо, як на це відреагують батьки учнів. Тому перш за все буде проведено опитування мам, тат і законних представників дітей на предмет варіантів навчання.

Чи повернуть ліцею початкову ланку, яку ліквідували минулого року на початку вересня? Тогоріч вийшла досить негарна ситуація, коли батьків першачків буквально ошелешили новиною про те, що перший клас переводять до інших шкіл, якраз після святкування свята першого дзвоника! На  питання Валентина Володимирівна відповіла, що початкова ланка не передбачена навчальним закладом. Тому учні 1-4 класів навчатимуться в інших школах Глухова. Які взагалі перспективи у ліцея з посиленою військово-фізичною підготовкою? Цілком оптимістичні! В. о. директора каже, що керівництво департаменту налаштовано зберегти заклад, адже він – єдиний закритий інтернат у північному регіоні Сумщини. Наразі ведеться роз”яснювальна робота з мешканцями сіл, щоб вони привозили своїх дітей на навчання до Глухівського ліцею. З найперших переваг – наявність надійного укриття.

shans.com.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: