“У Північній операційній зоні найгарячішими залишаються Чернігівський та Сумський напрямки”, — командувач ОС ЗСУ Наєв

18.07.2023

Найгарячішими напрямками у Північній операційній зоні залишаються Чернігівський та Сумський напрямки. Про це у Military Media Center повідомляє командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, російські війська обстрілюють ці області з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів, й завдають ударів з повітря. Також помічені намагання росіян застосовувати диверсійно-розвідувальні групи.

“Сили оперативно-стратегічного угрупування військ «Північ» повністю готові до відбиття будь-яких загроз з боку РФ. Генеральний штаб ЗСУ передбачив усі можливі варіанти розвитку подій та передбачає відповідні заходи посилення позицій у разі можливого загострення обстановки. Таким чином кількість сил та засобів на даному напрямку станом на сьогодні достатня для виконання завдань, покладених на нас керівництвом держави”, — йдеться у повідомленні.

Під час обстрілів росіян найчастіше страждає цивільне населення та об’єкти цивільної інфраструктури, каже Наєв.

“Загалом, РФ не полишає спроб проведення бойових дій на цих напрямках. Ми це розуміємо та вживаємо усіх необхідних заходів, в першу чергу для захисту мирного населення та посилення можливостей наших військ”.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: