Віталій Калініченко розповів, як працівники його агрофірми ледь не стали ціллю ворожого дрону

20.07.2023

Депутат Сумської обласної ради від партії «Слуга народу», директор із розвитку ТОВ «Агрофірма «Псьол» Віталій Калініченко в інтерв’ю Кордон.Медіа розповів, як важко доводиться зараз працювати аграріям в умовах війни.

Так, 90% землі, яку обробляє його фірма у Сумському районі, знаходиться впритул до Російської Федерації. Зважаючи на всі ризики, від ділянок на «нулю» довелося відмовитися, а там, де метрів 200-300 до РФ, засівали.

Днями працівники підприємства ледь не потрапили під обстріл ворожого дрону.

«Був випадок такий, коли приїхали наші робітники бризкати сою, прилетів дрон. Спочатку чорний маленький політав і відлетів, потім – великий білий. Через рацію слова такі прозвучали:   «Мужики, убирайтесь! Следующий будет прямо в цель». Вони зателефонували агроному, агроном – директору, а потім зібралися швидко, бо для нас пріоритет – це людське життя», – сказав Віталій Калініченко.

За словами депутата,  його рідне Миропілля обстрілюється російськими військами практично щодня.  Якщо обстріли тривають не по Миропіллю, то десь поблизу.

«Працюємо, але це, майбуть, найтяжчий рік за всю історію. Територія вся розпайована, з селянами укладені договори. Людям потрібно платити, працівникам, їм же годувати сім’ї. Як бути у сьогоднішній ситуації? Рішення приймається щодня, щоранку», – говорить Віталій Калініченко.

Щодо оголошеної владою евакуації з 5-кілометрової прикордонної зони на Сумщині, то, на думку депутата, ті люди, які хотіли виїхати, вже це зробили.

«Якщо треба буде кого евакуювати – це діток. Потрібно чітко сформулювати поняття цієї евакуації, як вона проходитиме, тому що дуже багато і державних земель, і людських паїв. Будемо працювати до останнього, але якщо примусова буде евакуація –  я ж не буду йти проти, доведеться покинути. Однак із людьми потрібно вирішити питання з договорами, напрацювати державою певний алгоритм», – пояснив свою позицію Віталій Калініченко.

Нагадаємо, Віталій Калініченко допоміг Анастасії Гец із Сумського району почути світ. Депутат придбав якісний слуховий апарат для дівчинки з багатодітної родини,  щоб вона мала змогу продовжити навчання онлайн та розширювати коло спілкування в Інтернеті.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: